Excursia noilor temerari

Așa cum se știe, toamna are loc începerea anului cercetașesc. După ce în timpul verii, cercetașii au avut parte de aventuri și experiențe de neuitat, toamna reprezintă reluarea activității în toate centrele locale din țară.
Centrul local Dacia Felix din Mioveni a ales să marcheze acest moment cu o excursie la Muzeul Etnografic al orașului. Gazda cercetașilor a fost chiar unul dintre membrii de onoare al CL Dacia-Felix Mioveni, profesorul Constantin Năstase, unul dintre cei mai vechi cercetași din România.
Iată cum descrie această vizită una dintre membrele patrulei de temerari „Exploratorii”:
„Trecuse multă vreme de când nu mai făcusem o ieșire cu cercetașii, dar în sfârșit liderul nostru Dan, ne-a propus o plimbare de neuitat la Muzeul Etnografic din Mioveni (Cula Racovița). Eram entuziasmați și extrem de fericiți.
Orele treceau și așteptam să ne întâlnim cu toții pentru a porni la drum.

Această prezentare necesită JavaScript.


Dan ne povestise de un om în vârstă de 98 de ani, pe nume Constantin I. Năstase, cu care urma să ne întâlnim acolo. Aflasem că el adunase o mulțime de lucruri pentru acest muzeu împreună cu fiul și cu elevii acestuia.
Domnul Năstase ne-a primit cu căldură, ne-a condus prin sălile de expoziție și ne-a povestit multe lucruri interesante. Cel mai grozav mi s-a părut acela că, în tinerețe, cand era aproape de vârsta noastră, domnul Năstase a fost cercetaș. Chiar mai păstrează și acum Carnetul de Cercetaș și o parte din însemnele și emblemele purtate de el în tinerețe.
Era atât de dornic să povestească despre fiecare lucru din muzeul acela. Ne-a spus și despre familia care a locuit în conacul de lângă muzeu. Dansul ne-a rugat, la plecare, daca avem lucruri mai vechi sau făcute de noi, să le aducem la muzeu pentru a înfrumuseța puțin acel loc.
La sfârșitul vizitei am ieșit toții din muzeu și ne-am așezat să mâncăm pe o bancă. Dan ne-a citit balada lui Radu lu’ Anghel, o baladă populară despre un haiduc celebru care a trăit prin părțile noastre.
A fost o excursie de neuitat.”
Maria Isabela Stoica – 11 ani, Patrula Exploratorii

Strada 7 Septembrie 1485, Mioveni, România

0 răspunsuri la „Excursia noilor temerari”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WhatsApp chat