Bear Grylls – Vedetă de televiziune și șeful cercetașilor din UK

Edward Michael Grylls (n. 7 iunie 1974), supranumit Bear (Urs), este un aventurier, scriitor și prezentator de televiziune britanic.
Este renumit pentru seria de emisiuni de televiziune Born Survivor: Bear Grylls (Marea Britanie), cunoscută și sub denumirile de Man vs Wild (Statele Unite, Canada, Australia și Noua Zeelandă), Ultimate Survival (Europa, Asia șiAfrica) respectiv Tehnici esențiale de supraviețuire în România.
Bear este unul dintre cei mai tineri alpiniști care au escaladat muntele Everest, reușind această performanță la vârsta de 23 de ani, și cea mai tânără persoană care a devenit Cercetaș Șef (35 de ani).
La 17 mai 2009, Asociația Cercetașilor (The Scout Association) a anunțat numele lui Grylls drept viitorul Cercetaș Șef la finalul mandatului de cinci ani al lui Peter Duncan din iulie 2009. Evenimentul oficial a avut loc pe 11 iulie 2009, festivitățile de predare a funcției ținându-se în fața a peste 3000 de cercetași adunați în Gilwell Park. Grylls devenea cea de-a zecea persoană care deține funcția de Cercetaș Șef de la înființarea sa de către Robert Baden-Powell în 1920, și cea mai tânără persoană care a deținut-o (35 de ani) în istoria de peste 100 de ani a organizației.

Grylls a declarat drept principal obiectiv mărirea numarului de voluntari adulți la 90.000 de membri, pentru a veni în întâmpinarea celor 33.000 de tineri care doresc să se alăture dar nu pot fi asimilați din cauza lipsei de lideri îndrumători adulți. De asemenea, și-a exprimat intenția de a oferi membrilor peste 200 de activități din cele mai diverse, demontând clișeul sedentarismului cercetașilor îmbrăcați de modă veche și stând în jurul focului.
Organizația se preocupă de dezvoltarea personală aceasta însemnând promovarea aptitudinilor fizice, psihice, sociale și intelectuale prin atingerea potențialului lor maxim; în prezent organizația numară 400.000 de tineri cu vârste cuprinse între 6 și 25 de ani iar la nivel internațional 28 de milioane de tineri se bucură de beneficiile oferite de asociație de-a lungul a 216 țări.
Sursa: Wikipedia

Strada 7 Septembrie 1485, Mioveni, România

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WhatsApp chat