Am serbat "Spiritul Posadei" la Perișani

În zilele de 10 și 11 noiembrie, la invitația colegilor vâlceni de la Centrul Local  „Mircea cel Bătrân”, am participat la o întâlnire cercetăşească cu ocazia celebrarării victoriei Domnitorului Basarab I, în încleştarea de patru zile cunoscută ca Bătălia de la Posada din 1330.
Întâlnirea a avut loc în localitatea Perișani – Țara Loviștei, jud.  Vâlcea. Alături de noi au fost cercetași de la alte centre locale, printre care amintim CL Dimăncescu – București.
În prima zi, membrii patrulelor de temerari și exploratori – Phoenix, Scutierii și Amazoanele, au participat la ateliere de desen/pictură heraldică, retorică şi oratorie pe teme istorice, radiocomunicaţii, tir cu arcul,  armurărie, istorie şi arheologie. Am făcut și un hike pe un circuitul către locația unde se va organiza anul viitor deja celebra „Cupa Izvoarelor”. Ziua s-a încheiat cu un foc de tabără, unde am cântat și am ascultat legende și povești despre Basarab I și curajul său de a-l înfrunta pe Regele Ungariei, Carol Robert de Anjou și ai săi 30.000 de cavaleri.
În cea de-a doua zi am luat parte la evenimentul organizat de primăria Perișani cu ocazia sărbătoririi a 682 de ani de la bătălia de la Posada. Autoritățile locale au dezvelit o statuie în bronz a domnitorului Basarab I, prilej cu care liderii celor trei centre locale din București, Rm. Vâlcea și Mioveni, au depus o coroană de flori în cinstea eroilor căzuți în această bătălie.

Strada 7 Septembrie 1485, Mioveni, România

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WhatsApp chat