Adulţii în Cercetăşie

Cercetăşia nu este rezervată numai tinerilor. În Cercetăşie există şi un număr mare de adulţi care sprijină dezvoltarea tinerilor şi ajută la organizarea diferitelor activităţi, adulţi care fac parte din toate categoriile sociale, care ajută organizaţia pe domeniul lor de expertiză. Totuşi, lucrul pe care îl au în comun este bucuria de a ajuta tinerii sa îşi atingă potenţialul.
Conform Statutului ONCR, adulţii poartă numele de lideri şi au peste 21 de ani.
Nici unul dintre aceşti lideri nu sunt plătiţi, ei fiind voluntari şi o parte din ei au o familie şi lucrează cu normă întreagă.
Liderii se implică deoarece vor să se distreze şi să-şi facă noi prieteni şi nu trebuie să fie „super-eroi” care să ştie tot. Ei primesc o instruire pentru ceea ce vor face şi învaţă pe parcurs. Lucrul care uneşte liderii este energia şi entuziasmul lor de a oferi copiilor aventura Cercetăşiei.
În timp ce toţi voluntarii noştri sunt pasionaţi de ceea ce fac, mulţi dintre ei ajută doar ocazional datorită altor angajamente. Unii s-ar putea sa ajute o dată pe săptămână sau la câteva zile în timp ce alţii ajută o dată pe semestru sau doar într-un camp de vară.
Există voluntari care se implică deoarece copii lor sunt membri şi, chiar dacă nu au fost cercetaşi în tinereţe, au acum ocazia să înveţe noi deprinderi sau să îşi facă noi prieteni.
Nu toţi adulţii care voluntariază în cercetăşie lucrează cu copii. Există o mare varietate de lucruri care trebuiesc făcute cum ar fi organizarea evenimentelor, contabilitate şi scrierea şi managementul proiectelor sau a articolelor pentru presă. Asta înseamnă că liderii adulţi care lucrează direct cu copii nu trebuie sa îşi petreacă tot timpul completând chestionare.

Toată lumea are ceva de oferit

Poate consideraţi că nu aveţi deprinderi folositoare Cercetăşiei – dar toată lumea are ceva de oferit. Orice ajutor este binevenit. Aveţi hobby-uri pe care vreţi sa le împărtăşiţi? De exemplu, aveţi un certificat de prim-ajutor şi aţi putea ţine un curs interactiv sau vă place natura şi aţi putea duce patrula într-o plimbare distractivă prin pădurile din apropiere?
Daca nu aveţi timp după-masa când se întâlnesc patrulele, v-aţi putea folosi deprinderile de la locul de muncă şi să ajutaţi câteva ore pe lună? Nu mai staţi pe gânduri şi alăturaţi-vă celei mai mari mişcări de tineret din lume!

Ce obţineţi din voluntariat

Voluntariatul în Cercetăşie este amuzant şi plin de recompense. Veţi avea ocazia să învăţaţi lucruri noi, să redescoperiţi aventura, să vă faceţi noi prieteni, să petreceţi mai mult timp cu copilul dumneavoastră dacă este cercetaş şi să daţi ceva înapoi comunităţii în care trăiţi.

Strada 7 Septembrie 1485, Mioveni, România

0 răspunsuri la „Adulţii în Cercetăşie”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WhatsApp chat