Moș Crăciun e cercetaș!

Cercetașii din Centrul Local Dacia Felix au fost și anul acesta ajutoarele lui Moș Crăciun. Crăciuneii, mai exact 8 temerari și exploratori cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, au aflat că e nevoie de ajutorul lor, au scris un proiect și au obținut o finanțare pentru implementarea acestuia. Scopul proiectului l-a reprezentat achiziționarea, împachetarea și distribuirea în perioada 15-25 decembrie 2021 a alimentelor de bază pentru masa de Crăciun pentru minim 25 de copii din familii cu posibilități materiale reduse de la Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân din Pitești.

Proiectul Moș Crăciun e cercetaș face parte din programul PPP – Împreună facem bine, desfășurat de Organizația Națională Cercetașii României cu sprijinul Kaufland România. Finanțarea obținută în cadrul acestui proiect este de 1265 lei. Centru Local Dacia Felix a suplimentat această sumă cu încă 1265 lei, banii obținuți în 2019 prin proiectul Ordinul Cadoului Fermecat. Inițiativa cercetașilor a dus la atragerea de fonduri suplimentare astfel încât pachetele cu produse alimentare de bază, carne, dulciuri și fructe au ajuns la 50 de copii din Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân din Pitești.

Pachetele au fost distribuite direct beneficiarilor în ajunul Crăciunului în cadrul unui eveniment încărcat de emoție și bucurie. În acorduri de colinde, cercetașii au povestit despre principiile și valorile cercetășești și i-au invitat pe cei prezenți, adulți și copii, să li se alăture în misiunea lor de a crea o lume mai bună.

Pe lângă bucuria de a oferi un dar de sărbători, prin implementarea acestui proiect, cercetașii au avut posibilitatea să își dezvolte abilități organizatorice, să identifice alimentele de bază, să planifice și să facă cumpărături. De asemenea, s-au simțit utili și apreciați și au înțeles mai bine rolul lor activ în comunitate.

PPP Împreună facem bine este un proiect implementat de Organizația Națională Cercetașii României cu sprijinul Kaufland România care le oferă tinerilor un program educațional de formare a abilităților de viață. Alături de atelierele de învățare facilitate de adulți, 65 de echipe formate din tineri au avut posibilitatea de a se implica în propria comunitate, implementând o idee de proiect, cu sprijinul unui minigrant.

Cercetășia este un program educațional captivant pentru mii de copii și tineri din România și de pe întreg globul. Educația cercetășească dezvoltă caractere puternice și construiește comunități durabile, de încredere. În prezent, în România, peste 4000 de copii și tineri, cu vârste între 7 și 24 de ani, din toată țara beneficiază de acest program complex de formare și dezvoltare, cu sprijinul celor 1500 de voluntari adulți.

Centrul Local Dacia Felix își desfășoară activitatea în județul Argeș având unități de lupișori (7-10 ani), temerari (11-14 ani) și exploratori (15-18 ani) în Mioveni și Pitești. Dacă doriți să faceți parte din echipa noastră sau să ne susțineți în proiectele viitoare, ne puteți găsi pe www.cercetasi.ro sau facebook.com/scoutdaciafelix.

#implicareafacediferenta #kauflandromania #pppimpreunafacembine #cercetasiiromaniei #scoutdaciafelix

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WhatsApp chat