Ieșire la muzeele Antipa și Militar

Pentru că am muncit cu drag și spor pentru muzeele din Mioveni și Vieroși, am primit cadou o vizită la alte două muzee, de data aceasta din București. Este vorba de Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa și Muzeul Militar Național – Ferdinand I.
Ziua a început cu jocuri de animație în așteptarea deschiderii muzeului Antipa. Victorița ne-a arătat câte ceva din ceeea ce a învățat la centrul Scout – Nocrich în această vară.
Vizitarea muzeului Antipa a fost una impresionantă, naturalețea exponatelor și posibilitarea de a citi informații despre ele, cu ajutorul ecranelor interactive, ne-a ajutat să aflăm originea unor animale sau păsări și felul în care ele trăiesc.
După vizita muzeului de Istorie Naturală, în drum spre următorul muzeu, am facut un popas în parcul Cișmigiu. Am profitat de ziua însorita pentru a face puțină mișcare în natură.
Muzeul Militar ne-a oferit prilejul de a învăța pe viu o lecție de istorie chiar în mijlocul istoriei. Punctul culminant al vizitei a fost vitrina despre Cercetașii României. Acolo am putut vedea câteva exponate de mare valoare pentru istoria acestei mișcări în România.
De la uniforma de cercetaș, cu o vechime de peste 90 de ani, până la steaguri, însemne, eșarfe sau obiecte care au aparținut cercetașilor care au luptat alături de Armata Română în primul război mondial.
Mulțumim pentru această deplasare Centrului Cultural Mioveni, care ne-a pus la dispoziție transportul la București.

Strada 7 Septembrie 1485, Mioveni, România

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WhatsApp chat