ONCR – Newsletter 2 din 2017

CALENDAR | Actualizare calendar de activități ONCR

 

Definitivăm Calendar Național de evenimente pentru anul 2017. Adunarea Generală ONCR va avea loc la Cristian, jud. Brașov în weekend-ul 1-2 aprilie 2017, iar RoJAM2.0 17 în perioada 4-15 august 2017.

Dacă organizați acţiuni cu participare regională sau națională vă rugăm să ne trimiteți detaliile (denumire activitate/ perioadă/ loc de desfăşurare/ scurtă descriere/ persoană de contact) printr-un email la contact@scout.ro. Acest demers asigură o imagine clară şi unitară şi, în acelaşi timp, evită eventuale suprapuneri de resurse.

PROGRAME | Cu Haiticul în Junglă!

Anul acesta Echipa Naţională de Programe pentru Lupişori (ENL) demarează un nou proiect adresat CL: Cu Haiticul în Junglă! Inițiativa încurajează unităţile de lupişori (Haiticurile) să facă Camp Local. ENL vă oferă sprijin în proces prin: răspuns la întrebări, sprijin în organizare și Pastile de Informaţii (prin Gazeta Junglei), toate pentru a vă sprijini în organizarea şi coordonarea unui Camp. Aşteptăm cu interes întrebările şi sugestiile voastre, cât şi interesul de a organiza Camp de Unitate, la adresa de email lupisori@scout.ro.

ROJAM 2.0 17 | Home Hospitality pentru cercetași din Taiwan

Un grup de 17 cercetași din Taiwan (2 lideri și 15 eXploratori) vor participa la RoJAM 2.0 17. Aceștia s-ar bucura de o experiență culturală completă, astfel că s-au înscris și la unul din programele pre-Jamboree: Home Hospitality. Astfel, suntem în căutarea unui grup de cercetași români care să îi găzduiască pe durata desfășurării activității (31 iulie – 4 august 2017). Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați site-ul RoJAM.

NOCRICH | Comandă mărțișoare personalizate

Centrul Cercetășesc Nocrich – H.C. Habermann vă invită să creați și dăruiți mărțișoare personalizate, utilizând forme din lut create de cercetași în Atelierul de Ceramică. Vă propunem 3 forme (diametru ~2 cm):

  • rotund simplu alb – 1 leu/ bucata;
  • rotund cu formă de floare de crin – 1,5 lei / bucata;
  • rotund cu formă de floare de crin glazurat în diverse culori – 3 lei/ bucata.  

Fiecare formă este livrată împreună cu un fir de mărțișor de 28-35 cm + ciucur. Mai multe detalii despre mărțișoare și comandă puteți găsi aici.

INTERNAȚIONAL | Networking cu cercetași polonezi  [DDL 25 ianuarie 2017]

În perioada 29 aprilie – 6 mai 2017, un grup de 17 cercetași polonezi (4 formatori și 13 lideri de seniori) vizitează România pentru a organiza una din etapele de formare pentru lideri. În intervalul șederii lor, cu prioritate în perioada 29 aprilie – 1 mai (când are loc cursul de formare) cercetașii polonezi ar dori să colaboreze cu seniori din România. Dacă sunteți interesați de această colaborare vă rugăm să ne scrieți până pe data de 25 ianuarie 2017 un email de intenție la adresa international@scout.ro.

INTERNAȚIONAL | Partnership event  [DDL 21 februarie 2017]

În perioada 24-27 februarie 2017 are loc Partnership Event 2017 Bruxelles, Belgia. Organizat de The Partnerships Network, o coaliție a Organizațiilor de Cercetași și Ghide, evenimentul dorește consolidarea și formarea de noi parteneriate între asocațiile europene și cele din alte regiuni ale lumii. Ideea generală este aceea a schimbului de informație în ceea ce privește parteneriatele deja existente și oferirea unei platforme care să permită împărtășirea experienței și a cunoștințelor. Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 21 februarie 2017. Pentru mai multe informații, te rog să accesezi pagina Departamentului Internațional.

IMPLICARE | Săptămâna Europeană a Tineretului 2017

În perioada 8-14 mai 2017 are loc Săptămâna Europeană a Tineretului (SET) 2017 – Ediţia a 8-a. SET 2017 se concentrează pe teme care subliniază valori şi concepte ca solidaritatea, angajamentul, participarea pentru toţi, combaterea inegalităţii şi incluziune. Participând, organizaţiile de tineret pot atrage atenţia mai mult decât oricând asupra proiectelor lor şi asupra modului în care se implică în schimbarea comunităţilor din care fac parte. Astfel, încurajăm Centrele Locale să-și treacă în Calendarul de activități un eveniment în această perioadă. Evenimentul se poate prezenta în calendarul de evenimente de pe site-ul erasmusplus.ro. Pentru mai multe detalii, inclusiv cum să adaugi evenimente în calendar, vă invităm să consultați site-ul oficial.

RESURSE | Calendar Evenimente Erasmus+

O sursă utilă pentru a beneficia de opțiuni de formare în acord cu nevoile voastre locale este Calendarul Evenimentelor, accesibil oricând pe http://www.erasmusplus.ro. Oferta cuprinde ateliere cu focus pe subiecte ca mobilitate, parteneriate, educație non-formală, scriere de proiecte, dezvoltarea de programe și activități educaționale.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.